Octubre de 2006
Un article de Mark Bittman publicat al The New York Times lloa la flauta de pernil ibèric del Viena. La defineix com “probablement el millor entrepà que he menjat mai”.
Un article del periodista Mark Bittman publicat a la secció de viatges del diari The New York Times del passat diumenge 15 d’octubre, lloa i magnifica un dels entrepans més emblemàtics d’Establiments Viena: la flauta de pernil ibèric.
Bittman la defineix com “probablement el millor entrepà que he menjat mai”.
Bittman és un reconegut crític gastronòmic americà autor, entre d’altres publicacions de cuina, del llibre “The best recipes in the world” (Les millors receptes del món), del qual n'ha venut més d'un milió de còpies.
Tot va començar aquest estiu al llarg d’una visita de Bittman a Barcelona. Encoratjat per un amic, va apropar-se al local que la cadena té a La Rambla de la ciutat comtal. “El meu amic Charlie va insistir que hi anés, i ell hi entén tant de menjar com de Barcelona. I, per tant, en una visita recent hi vàrem anar i vàrem demanar només dues coses: la flauta d’ibèric d.o. Jabugo i una cervesa”, cita l’autor.
En el seu article elogia no només el pernil sinó també el pa d’elaboració pròpia. “No és només el pernil; la flauta és tan bona que la podries omplir amb pernil cuit de supermercat i tindries el millor entrepà que has provat aquest mes. És de color marró fosc, com una baguette cuita a la perfecció. La combinació de la crosta cruixent i de l’interior tendre i melós és simplement extraordinari per algú que ha menjat pa arreu del món. Al pa s’hi posa una mica de tomàquet, afegint així la nota justa d’humitat i acidesa” (...) “És salat, és clar, però també ric, dolç, fins i tot floral”.
L’autor assegura que “és quelcom que Ferran Adrià o Joël Robuchon servirien orgullosos” i conclou l’article d’una manera contundent: “simplement dir que és el millor entrepà que he menjat mai”.
L’article també es pot llegir a la pàgina web de The New York Times on a més hi ha un vídeo on es pot veure a Bittman al local Viena de La Rambla en el moment de la degustació http://travel2.nytimes.com/2006/10/15/travel/15Bites.html
El The New York Times és el diari més prestigiós dels Estats Units. L’edició del diumenge és la més llegida amb molta diferència i inclou una secció exclusiva que tracta temes de viatges.
http://www.viena.es/comunicacio/noticia.php?id=45
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada