7/8/2009 Edición Impresa LA CUINA A LA CAPITAL CATALANA|ESTUDI EN 20 PAÏSOS
MÉS INFORMACIÓ
* L’auge empresarial del 22@ impulsa una renovada oferta de gastronomia
EL PERIÓDICO
BARCELONA
Després de mostrar a 10.000 persones de 20 països fotos de plats d’arreu del món, Barcelona és la cinquena ciutat amb més receptes assenyalades i, per tant, la cinquena ciutat en què la gent menja més de gust. L’impronunciable informe –2009 Alholt-GfK Roper City Brands Index– arriba dels Estats Units, i de la capital catalana en destaca la paella, l’escalivada i el pa amb tomàquet, «un acompanyament fix en moltes tapes», argumenta el dossier que acaba de fer públic la revista Forbes. Madrid ocupa el sisè lloc gràcies al «pernil, el cocido, les salsitxes embolicades amb béicon i la xocolata calenta amb xurros».
Les quatre primeres posicions són per a París, Roma, Tòquio i Ciutat de Mèxic, i l’estudi atribueix l’èxit de la seva gastronomia al pes de la tradició culinària.
L’enquesta es va fer durant el mes d’abril d’una manera una mica peculiar. Els entrevistats havien d’observar una llarga llista de plats típics d’un munt de ciutats d’arreu del món. Una vegada revisats, tenien l’opció de marcar amb un sí o un no la recepta, segons si els suscitava més salivació o menys. A partir del nombre de vots afirmatius i negatius, l’estudi va presentar les seves conclusions. I així va quedar Barcelona, i se’n destaca que es tenen «molts restaurants a escollir si no s’ha pogut fer una reserva a El Bulli».
L’estudi arriba a la conclusió que les cinc ciutats més votades «representen les cinc gastronomies més apreciades arreu del món» pels turistes.
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=635512&idseccio_PK=1022&h=090807
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada