El president de la patronal CEOE diu que la secessió de Catalunya seria una "barbaritat" per als empresaris
Joan Rosell diu que l'economia espanyola no suportaria un sistema de finançament per a Catalunya com el del País Basc i Navarra
En declaracions a Onda Cero, Rosell ha dit que els empresaris catalans li han transmès "moltíssima inquietud, preocupació i silenci per la situació", i ha subratllat que els empresaris es dediquen als seus negocis i "no es fiquen en política".
Rosell ha incidit que l'economia espanyola no suportaria un sistema de finançament per a Catalunya com el del País Basc i Navarra.
El president de la CEOE ha assenyalat que l'estat de les autonomies ha funcionat bé aquests anys, però ha apuntat que ara cal reformar-lo "seriosament", i no només per a Catalunya.
Sobre els pressupostos generals de l'Estat del 2013, ha assegurat que seran "tremendament" complicats, si bé s'ha mostrat convençut que "seran els que cal fer per fer pujar la credibilitat de l'economia mundial".
Dijous, 27 de setembre de 2012 05:00 h
Espanya obre la veda al boicot a les empreses catalanes
ABC ràdio del grup Vocento ha llençat una veritable amenaça de boicot contra grans empreses catalanes i les insta a pronunciar-se de forma clara i explícita sobre l’”órdago” nacionalista
En el programa de la ràdio
del grup editor del ABC, Primera Plana, el conductor del programa,
Ángel Expósito, va llençar una crida al boicot a les empreses catalanes
en tota regla, jugant amb marques catalanes. Segons el mitjà, la
independència preocupa als empresaris catalans amb interessos al mercat
espanyol, Expósito recorda que molts ciutadans no ho saben però bona
part dels productes que consumeixen són produïts a Catalunya i assegura
que els espanyols depenen dels productes però, òbviament les empreses
depenen dels consumidors espanyols. El teixit empresarial català està
imprès en l’ADN econòmic d’Espanya de tota la vida i fa un repàs dels
productes made in Catalunya que es consumeixen.
La peça radiofònica, en el minut 8, amb el segell d’un tal Piñero dispara a tort i a dret, comença amb l’esmorzar i posa talls dels anuncis i melodies –algunes dels anys seixanta- de les empreses a les que vol assenyalar. Comença amb l’esmorzar i amb ,’”Anda! los Donuts”, i continua amb el bollicao, els phoskitos, el Bimbo – i recorda que en Punset l’anuncia perquè és català- , la Mel de la Granja San Francisco, la Nocilla i acaba amb “yo soy aquel negrito del África tropical... Cola Cao” . El dinar comença amb l’aperitiu , Matutano, i continua amb la pizza casa Tarradellas, la Sirena, i de postres un Frigo, i pel nen un Xupa-xup. En el berenar no hi falta La Piara, les galetes Artiach, i si venen convidats un Ferrero Rocher, un Nescafé o Marcilla i una mica d’aigua Font Vella o de Lanjarón. Als que mengen fora de casa perquè no volen netejar amb Vileda, els recorda que són catalanes les cadenes Pans&Company i la cafeteria Jamaica.
Però la cosa no acaba aquí, si tens diners a La Caixa “amb pasta a Gas Natural i Repsol”, tens un Seat, dorms en un hotel HUSA, viatges amb Vueling, et compres roba a Mango, o un vestit de núbia a Pronovias, vas al lavabo i seus damunt d’un Roca i t’il·lustres amb un exemplar de l’editorial Planeta, has de recordar que són empreses catalanes.
Si es posicionen a favor d’Espanya potser els perdonaran la vida
Diu el reportatge , que les grans empreses i multinacionals instal·lades a Catalunya guarden silenci, però quan fan números no els interessa la independència, perquè –es contradiu- els mercats no entenen de política i a més, es veurien afectades per nous aranzels i no es poden ni imaginar un nou model de negoci fora de l’euro.
Empreses, cornudes i pagar...publicitat
Les grans empreses catalanes haurien de reflexionar sobre el patrocini a mitjans que van contra elles mateixes. Repsol i Telefónica, per posar un exemple, són empreses participades per La Caixa que patrocinen la pagina web xenòfoba Alerta Digital, altres empreses catalanes patrocinen mitjans de la caverna mediàtica que fomenten l’odi amb mentides cap a Catalunya, via El Mundo, Intereconòmia, libertad digital i altres mitjans. El Grup Planeta manté un diari deficitari com La Razón que fomenta l’odi contra Catalunya.
24/09/2012
SEPARATISMO CATALÁN
NOTA DE LA ASOCIACIÓN DE MILITARES ESPAÑOLES
La actitud del presidente de la Generalidad
de Cataluña y de los miembros separatistas de su Parlamento es
improcedente e inadmisible y no se compadece de ninguna de las maneras
con el deber y la responsabilidad que, como representantes del Estado,
están obligados a observar y ejercer, siendo la principal la de guardar y
hacer guardar la Constitución Española, vigente por la firme e inmovible voluntad del honrado, sorprendido y desconcertado pueblo español.
Los acontecimientos actuales que
se desarrollan en aquella región son el resultado de una pavorosa crisis
económica y otra manifiestamente desastrosa gestión política por parte
de las formaciones que, siendo aquellas que gozan de forma
ininterrumpida de la mayoría, incurren en un delito de alta traición al
mantener de forma voluntaria un sistema de representación electoral que
–contrario al del Parlamento de la Unión Europea
que busca la unión- fomenta la aparición y el asentamiento de los
nacionalismos separatistas al ceder ante su chantaje de votos para
mantenerse en el poder.
Como tal conflicto político de
intereses, tanto españoles como de otros poderes fácticos, han de ser la
más alta Magistratura y los Gobiernos que se benefician de esta
situación los que, por mandato y aplicación de las facultades legales
que la Constitución
les concede de modo irrenunciable, tomen inmediatamente las medidas
oportunas para suprimir cualquier atisbo de secesión sin que,
desgraciado hábito en nuestra Historia, las Fuerzas Armadas se vean en
la irremisible y gravísima tesitura de cumplir escrupulosa y
estrictamente con la misión que la Carta Magna les otorga de garantizar la soberanía, independencia
e integridad territorial de nuestra Patria, sin devolución de la
gobernación a quienes ponen sus intereses de partido por encima de la Nación.
Si así tuvieran lamentablemente
que actuar, no deberá existir la menor duda de que cuantos han
permitido, participado o colaborado en llegar a esta, última pero
reiterada en el tiempo, amenaza de fractura de España, por comisión,
omisión o provecho de sus cargos constitucionales, habrán de responder
con todo el máximo rigor de tan grave acusación de alta traición ante
los tribunales en el ámbito de la jurisdicción castrense.
Enric Cirici
Mercat espanyol
El món econòmic català està preocupat perquè té por de perdre el mercat espanyol pels productes i serveis procedents de Catalunya. No se si se n’han adonat, els nostres gestors econòmics, que després de l’Onze de Setembre d’enguany hi ha hagut un trencament manifest amb Espanya, tant si esdevenim independents com si seguim ocupats (ara més que mai tindríem consciència d’estar ocupats, si no es resol bé la situació creada). Una vegada clarificat el mercat espanyol de productes i serveis catalans per part de la societat espanyola es pot derivar una reacció negativa més o menys llarga. L’hidalguia mal entesa del mon castellà, acabi com acabi el nostra plet, deixarà de comprar-nos de cop o paulatinament i segurament després, també a poc a poc, podrà recuperar-se el mercat espanyol. Per tant, de manera urgent, tot el moviment econòmic s’ha d’enfocar de cara el món, ja que el mercat exterior és molt més ampli i dur, però menys difícil, ara mateix, que l’espanyol. Un fet que ara ja no se li escapa a ningú. Els esdeveniments de la nostra festa nacional ho van decidir.Per tant, suposant que més aviat o més tard podem quedar fora de l’euro, de moment potser aquesta condició ens faria més competitius, encara que ràpidament Europa ens demanaria d’entrar, ja que seríem un competidor seriós. I si no fos així hauríem de sobreviure en un mercat gran i difícil: el món. Potser Espanya hauria de sortir de l’euro per poder ser més competitiva, però això ja no dependria dels catalans.
Del que hem de ser conscients és que la relació interpeninsular s’ha trencat i que podrem esperar que determinades situacions seran noves i greus. Un exemple pot ser un tancament del turisme procedent de l’interior peninsular i que caldrà suplir ràpidament, perquè les reaccions poden ser fulminants. Ara ja estem avisats. Una reculada de les nostres propostes alliberadores no serviria per refer les relacions comercials amb Espanya.
La nostra situació geogràfica pot endolcir les relacions amb València, Murcia, Almeria i fins i tot amb l’Aragó, ja que els convindrà servir-se del corredor mediterrani des de ben aviat per tal de poder exportar els seus productes, un eix encara deficient. Com això, moltes altres vessants positives de la nova condició del nostre país de segur aniran sorgint.
El que està clar és que la situació ha fet un tomb d’una dimensió imprecisa i engrescadora, i que no és possible tornar al passat
27 de setembre de 2012 18:25 h
Unió de Pagesos amb el dret a decidir del catalans
UP estudia com afectaria la independència de Catalunya al sector agrari
Lleida (ACN).- El coordinador general d'Unió de Pagesos (UP), Joan Caball, ha expressat en nom de la organització el seu suport al dret a decidir dels catalans a través d'una consulta o referèndum. Caball, que ha fet aquestes declaracions a la Fira de Sant Miquel de Lleida que s'inaugura aquest dijous, ha explicat que el UP està estudiant ara com afectaria una possible independència de Catalunya al sector agrari i demana al Govern que ho estudiï també de manera "seriosa". Cal veure, per exemple, ha dit, les conseqüències de seguir a la Unió Europea (UE) amb els beneficis i obligacions que això implica o no. Caball ha alertat que el 30% de la renda dels pagesos correspon a ajudes públiques, majoritàriament europees.
El coordinador general d'Unió de Pagesos (UP), Joan Caball, durant la roda de premsa a Lleida.
© @acn
Caball ha fet balanç de la situació actual i ha apuntat que
la renda agrària va baixar gairebé un 5% l'any passat. "Els preus van
anar bastant bé però hi ha hagut un augment de costos" pel que fa per
exemple al preu de l'energia, els carburants i els costos de producció
animal. El que és més "alarmant", ha dit, és que en els últims 10 anys,
la caiguda de la renda agrària ha estat d'un 35%.
A nivell polític, Caball ha lamentat que en aquesta "breu" legislatura
de menys de dos anys, "cap partit ha no ha complert els compromisos
presos al debat monogràfic d'agricultura el febrer del 2010". "No s'ha
fet l'esforç que creiem que el sector es mereixia per poder tirar
endavant", ha criticat, i considera que s'han donat "respostes lentes"
davant els problemes. Ara, des de l'organització donen suport al dret a
decidir per la possibilitat de "tenir més recursos i gestionar-los des
de casa nostra".
Unió de Pagesos proposa
algunes mesures per ajudar el sector com ara reduir l'IVA de les
matèries primeres per l'alimentació animal, tirar endavant polítiques de
refinançament d'explotacions en crisi i que es paguin els ajuts
aprovats, entre d'altres.
Des d'UP també s'ha
alertat de la situació dels farratges. "Els preus són bons però ens
preocupa que països tercers com ara els Emirats Àrabs es quedin les
fàbriques i les terres". Actualment ja compten a les seves mans amb el
40% del mercat. "Quan tinguin la major part del mercat, faran el que
voldran", alerten.
Pel que fa a les
fotovoltaiques, critiquen que ja van patir una retallada del 30% i ara
volen reduir les compensacions un 6% més. "Hi ha famílies que no poden
assumir aquestes rebaixes" perquè tenen crèdits a 10 anys que han
d'afrontar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada