dimarts, 2 d’octubre del 2012

Leguina acusa el PSC de "l'assimilació a cops de martell" dels immigrants espanyols a Catalunya

L'expresident socialista de la Comunitat de Madrid crida el PSOE a combatre l'independentisme "amb el PSC o sense"
Joaquin Leguina, expresident de la Comunitat de Madrid / EFE Joaquin Leguina, expresident de la Comunitat de Madrid / EFE
L'expresident de la Comunitat de Madrid i històric dirigent del PSOE Joaquín Leguina, afirma avui en un article a 'El País' que el PSC és "el gran responsable polític" del "procés d'assimilació a cops de martell" que han patit els immigrants espanyols. Leguina acusa els nacionalistes d'haver convertit els no nacionalistes en "mossàrabs" i posa com a exemple l'expresident català, José Montilla, "un home nascut a Còrdova que no només ha donat suport amb entusiasme a la immersió lingüística, sinó que també va armar un escàndol al Tribunal Constitucional per atrevir-se a 'tocar' el famós Estatut". A la llista de culpables Leguina també hi col·loca l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que a instàncies de Maragall "va llançar a la foguera uns quants bidons de gasolina en forma de nou Estatut".
En l'article, titulat "L'hora de la veritat", Leguina aposta per deixar les coses clares: "Que Espanya és una nació, l'única en aquest territori, això ens ho diu la Constitució, i tots els líders polítics han jurat o promès defensar aquesta Constitució". I afegeix: "Aquesta és una tasca que el PSOE (amb el PSC o sense) no pot obviar, i per això en primer lloc és necessari oblidar l'estúpid 'horror al lerrouxisme' que es va imposar durant la Transició". L'exdirigent socialista acaba qualificant d'"ensonyament" el federalisme asimètric" i insta el PSOE a actuar si no vol que el "toro se l'emporti per endavant".