dissabte, 2 d’octubre del 2010

"Espanya és un país acostumat a la festa i al ball"

01 / 10 / 2010
'The Wall Street Journal' diu que "és el Lehman Brothers d'Europa"

Una imatge del vídeo publicat per 'The Wall Street Journal', amb una dona ballant flamenc a Madrid
Pocs dies després que Zapatero es reunís amb els directius del diari nord-americà The Wall Street Journal, aquest ha publicat un reportatge sobre l'actual situació espanyola, amb un vídeo, al qual s'identifica Espanya amb "la festa i el ball", s'assegura que "és el país on s'està lluitant la batalla crucial de l'eurozona", i s'afegeix que "és el Lehman Brothers d'Europa".

Al vídeo, amb imatges de festes, sanfermines o una gitana ballant a Madrid, es diu que "és un país acostumat a la festa i el ball", i que "el país que sempre ha tingut motius per ballar és ara la ressaca d'Europa". També s'assegura que a les festes de San Fermín "joves de tot Espanya travessen el país per córrer els toros i viure la festa, i la seva ment està molt lluny de l'atur i la recessió".

Així mateix, es parla de l'esclat de la bombolla immobiliària, amb imatges de Seseña i Marbella, i es planteja la següent pregunta, davant un eventual agreujament de la crisi a Espanya: "És el país molt gran per caure o molt gran per ser salvat? ".

I després de reflectir la dada que a Espanya la suma de deute públic i deute privat és el 270% del PIB, es fa una altra pregunta: "Qui salvarà un país en aquesta situació? No ho farà ningú". [font]


Cutting Back: Spain Hits Hard Times 9/29/2010
An inflexible job market and a popped property bubble have left Spain with little choice but to make painful cutbacks. As part of an ongoing in-depth series on the European financial crisis, WSJ's Andy Jordan and Joe Parkinson report from the Iberian peninsula.