El diari d'economia Expansión escriu a les seves pàgines una notícia on es denuncia que a partir d'ara els hotels catalans 'estaran obligats a servir Pa amb tomàquet i botifarra per esmorzar'. Res més lluny de la realitat: la Generalitat ha decidit potenciar els productes catalans al turisme, com la resta de països.
24.11.2010 - 22:11 - Països Catalans
L'article de l'Expansión comença així: “La obsesión del tripartito por catalanizar la vida y regular todo por decreto llega ahora al desayuno de los hoteles, que tiene que ofrecer, por ley, productos catalanes. El Gobierno catalán aprobó ayer en su última reunión del Ejecutivo antes de las elecciones del domingo, la nueva ley de alojamientos turísticos que, entre otras cosas, obliga a los hoteles de alto standing a dar en sus desayunos "productos de proximidad" de la comunidad”.
I segueix dient que “El 'pa amb tomàquet' y la butifarra catalana están de enhorabuena. Quizá no tanto los clientes que prefieran la leche con cereales”, amagant als lectors que els clients podran seguir menjant llet, cereals, i torrades amb melmelada com a tots els hotels importants del món. Que es fomentin els productes catalans no vol dir que es prohibeixi la resta de coses.
L'article però, firmat per un tal L.R.O, posa la cirereta en el pastís per rematar l'article: “Sin duda esta ley aporta mejoras en el reglamento del sector, pero es una pena que queden empañadas por el toque nacionalista que el tripartito se empeña en colar donde se tercie. Que un desayuno basado en pan con tomate y embutidos es apetitoso y muy sano, puede ser una opinión más o menos aceptada, pero la libertad del cliente, y sobre todo del hotelero, de regentar su negocio y oferta gastronómica como desee, no debería ser pisoteada por las ansias de conquista absoluta de la sociedad a la que aspira el nacionalismo”.
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