dimarts, 10 de maig del 2011

El sobiranisme escocès està inspirat en Jordi Pujol

L'expresident català Jordi Pujol és 'el secret català de l'èxit' d'Alex Salmond. Així ho assegura aquest dimarts el diari britànic Financial Times en un article d'opinió. Segons l'articulista Phillip Stephens l'èxit de l'SNP es basa "en l'oferta d'independència sense secessió'.

El sobiranisme escocès està inspirat en Jordi Pujol
10.05.2011 - 00:05 - Països Catalans
El diari britànic Financial Times publica un article d'opinió que compara la figura de Pujol amb la de Salmond, el líder independentista escocès. Segons l'articulista Phillip Stephens l'èxit de l'SNP es basa "en l'oferta d'independència sense secessió, el luxe de l'autogovern sense les conseqüències de la separació".
El model, diu el periodista, s'assimila al de Pujol al capdavant de la Generalitat. "Salmond té un exemple en Jordi Pujol, el pare del nacionalisme català i mestre de la seva ambigüitat", assegura el Financial Times. La independència, assegura l'article, és "el destí" però el líder "no forçarà el camí".
"El senyor Pujol va governar durant 23 anys com a líder de Catalunya després de l'establiment del seu parlament el 1980. La seva fórmula era una demanda d'independència que sempre evitava la completa ruptura amb Madrid", assegura l'articulista britànic. I afegeix: "El senyor Salmond ha estat un deixeble aplicat. Com a cap del govern en minoria de l'SNP, ha permès que el tema de la separació es mantingui en el subconscient polític. L'autogovern és el destí d'Escòcia, però el seu genial primer ministre no forçarà el camí".
Més informació:
http://www.cronica.cat/noticia/El_sobiranisme_escoces_esta_inspirat_en_Jordi_Pujol