dimarts, 10 de maig del 2011

Els serveis jurídics de l'Estat estudien el suport d'un etarra a Bildu

Que fort!!!!



POLÈMICA PER L'AUTORITZACIÓ DEL CONSTITUCIONAL

El PP considera la foto d'Errandonea al sortir de la presó amb una pancarta de suport "una prova més" per il·legalitzar la coalició

Dimarts, 10 de maig del 2011 - 15:57h.ImprimirEnviar aquesta notíciaAugmentar/ Reduir text
AGÈNCIES / Madrid
Vots:
+1votar a favor
-10votar en contra
El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, José Antonio Alonso, ha assegurat que els serveis jurídics de l'Estat ja estan estudiant si el suport d'un etarra a Bildu pot tenir efectes sobre l'autorització del Tribunal Constitucional perquè aquesta formació concorri a les eleccions.
Alonso ha assegurat en roda de premsa que sentia un "rebuig absolut" per la fotografia de l'etarra que ha sortit avui de la presó portant una pancarta en què convidava a votar Bildu. Ander ErrandoneaArruti ha sortit aquest dimarts de la presó d'Herrera de La Manxa (Manzanares) amb un cartell en què hi havia dibuixades mans dipositant vots en una urna amb la llegenda Independenzia eta Sozialismoa(Independència i Socialisme).
Errandonea ha estat excarcerat després de complir 25 anys de condemna per pertinença a banda armada. A les portes de la presó l'esperaven una vintena de familiars i amics amb ikurriñes i pancartes amb el lema Presos a casa en basc.

"Acatar les decisions, ens agradin o no"

Alonso ha recordat que la posició dels socialistes va ser molt clara en relació amb Bildu, i a més va comptar amb el suport del PP. "El Govern va impugnar totes les llistes de Bildu. El Tribunal Suprem ens va donar la raó, i el Tribunal Constitucional, no", ha manifestat. En aquest sentit, el portaveu socialista ha insistit que el que "correspon fer en democràcia és acatar les decisions dels tribunals, tant si ens agraden com si no".
En relació amb les crítiques que està rebent el TC, el portaveu socialista ha insistit que les seves resolucions són "sempre respectables. Hi ha coses que no es poden dir de les institucions en aquest país. Estic segur que els jutges actuen sempre per motius i raonaments exclusivament jurídics".

Crítiques del PP

El coordinador econòmic del PP, Cristóbal Montoro, ha lamentat la fotografia d'un etarra que, així que ha sortit de la presó, ha agafat una pancarta demanant el vot per a Bildu, i creu que és "una prova més" que posa de manifest les connexions entre ETA i la coalició.
"És una prova més, per si eren poques", ha incidit Montoro, al·ludint a la tesi que ha anat defensant el PP que Bildu hauria d'estar fora de les eleccions autonòmiques i municipals perquè és un instrument polític d'ETA.

Duran, incòmode

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha admès que no li agrada la fotografia de l'etarra excarcerat demanant el vot per a la coalició Bildu, però ha demanat que no es polititzi més aquest assumpte i es deixi que sigui la justícia la que dictamini.
"No m'agrada que un exprès etarra recolzi Bildu però no sé si això constitueix o no causa per a la revisió judicial", ha contestat Duran, que ha reclamat que no se segueixi utilitzant aquest assumpte políticament. En aquest sentit, ha dit que no tenia elements de judici per pronunciar-se sobre si aquesta foto pot o no influir en una possible revisió judicial de la llum verda donada pel Constitucional a les llistes de Bildu. "Que la justícia decideixi", ha dit.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/els-serveis-juridics-lestat-estudien-suport-dun-etarra-bildu-1000906